"Берое" победи "Ботев" (Пловдив) като гост с 3:1 и така излезе на трето място в класирането в А група.

Старозагорци събраха 26 точки, измествайки "Лудогорец" от челната тройка, и вече са на една точка от втория "Литекс" и три от лидера "Левски", който по-късно днес играе с "Локомотив".

Головете за успеха на тима, воден от Петър Хубчев, вкараха Георги Андонов в 42-ата, Елиаш в 73-ата и Атанас Зехиров в 84-ата минута, а домакините стигнаха само до почетно попадение чрез Божидар Васев в добавеното време на срещата.

През първото полувреме домакините имаха няколко възможности за гол, но Александър Колев и Лъчезар Балтанов не успяха да намерят целта. Колев дори вкара топката във вратата на Благой Макенджиев в 23-ата минута, но беше в положение на засада.

"Берое" отвърна с греда на Спас Делев, който нямаше късмет в 34-ата минута след страхотно изпълнение на пряк свободен удар. Осем минути по-късно обаче Георги Андонов бе точен срещу бившия си отбор след изпълнение на друг пряк свободен.

През второто полувреме гостите продължиха да са по-активни и постепенно наложиха натиск, който даде резултат в 73-ата минута. Спас Делев центрира от корнер и Елиаш с глава прати топката в мрежата, като вина за гола имаше вратарят на "канарчетата", който не се намеси добре.

В 84-ата минута отличен индивидуален пробив на Зехиров завърши с негов гол, а в добавеното време на двубоя "Ботев" реализира почетно попадение чрез Васев.

Дневник