"Севиля" победи с 3:2 "Реал" (Мадрид) у дома и така нанесе първа загуба на белите през този сезон.

Със загубата си столичани сдадоха първото място във временното класиране на вечния съперник "Барселона", който има три точки преднина. Двата тима се изправят един срещу друг в следващия кръг.

Срещата започна с натиск на гостите, които контролираха играта и създаваха много повече положения в предни позиции. В 11-ата минута Начо Фернандес изстреля мощен изстрел от около 20 метра, който за щастие на "Севиля" срещна страничната греда.

В 22-ата минута капитанът на Серхио Рамос отбеляза страхотен гол с ножичен удар. След изпълнение на корнер защитникът вкара от воле, падайки, от около 18 метра с акробатичен удар. При падането защитникът получи травма в рамото и се наложи да бъде заменен десет минути по-късно.

В 36-ата минута домакините изравниха след грешка в отбраната на мадридчани при корнер. Топката мина пред вратата, а Имобиле от много малък ъгъл прати кълбото в мрежата. Двата тима продължиха да играят на високи обороти и си разменяха атака след атака. Роналдо се активизира десетина минути след началото на второто полувреме и няколко пъти излезе на удобни позиции, но не успя да се разпише.

В 61-ата минута Коноплянка направи двойно подаване с Банега, който от няколко метра насочи топката в мрежата за 2:1. 13 минути по-късно севилци нанесоха и третия си удар в мача, когато резервата Фернандо Йоренте бе оставен непокрит при центриране отляво и с глава направи преднината на тима си още по-голяма.


След този гол "Реал" се срина и отстъпи инциативата на домакините, които не позволиха на съперника си да помисли за обрат. В заключителните секунди на мача влезлият като резерва Хамес Родригес все пак намали за белите и оформи крайното 2:3.

dnevnik.bg