Още две легенди на футбола се присъединяват към звездната селекция за юбилея на Христо Стоичков през пролетта.

Това са вратарите Хорхе Кампос и Хосе Луис Чилаверт, които за обещали да присъстват на шоуто, което ще се проведе на 20 май на Националния стадион "Васил Левски".

Освен тях организаторите вече обявиха имената и на Диего Марадона, Георге Хаджи и Георги Попеску.

"Въпреки че Стоичков ми е вкарвал много голове, това не може да развали нашето приятелство", заяви Кампос, който е един от най-близките приятели на българина.

Кампос е известен с невероятните си акробатични спасявания и уникалния си стил на игра извън наказателното поле. Има 130 записани участия с националната фланелка на Мексико, спечелена Купа на конфедерациите, участие в три световни първенства


"Много ще се радвам да дойда на 20 май за празника на моя добър приятел Христо Стоичков. С нетърпение очаквам отново да се срещна и с друг мой скъп приятел от близкото минало - Наско Сираков, с когото бяхме съотборници в "Реал" (Сарагоса)", коментира Чилаверт, който три пъти е печелил наградата за най-добър вратар в света.

Той е известен със своите умения от бялата точка и с невероятните си свободни удари, като в 25-годишната си кариера е отбелязал общо 62 гола.

dnevnik.bg