Носителят на "Златната топка" Кристиано Роналдо смята, че тази година наградата ще отиде при Лионел Меси. Двамата по традиция са в списъка с номинираните и отново са фаворити.

"Този вид награди зависят от гласовете, а Меси спечели отличия (с "Барселона"). Той взе Шампионската лига и стана шампион в Испания", каза Роналдо пред ITV.

Португалецът изтъкна, че от гледна точка на индивидуалното представяне той е направил най-добрия сезон в кариерата си. "Това е добре. Аз станах най-резултатният футболист в Европа."

Нападателят на "Реал" (Мадрид) припомни, че от осем години с Меси неизменно са на сцената сред тримата финалисти. В последните седем години отличието отива в ръцете на един от двамата.

"Никой друг не го е правил в миналото, само ние сме. Така че това е добре. Имам добри отношения с него. Не сме стари приятели, но се уважаваме", заяви Роналдо.

Португалецът вярва, че в следващите години може отново да спечели "Златната топка". "Е, още съм млад, така мисля. Искам да играя още шест-седем години. Смятам, че мога да спечеля купи с отбора си, защото ако не го правиш, не можеш да вземеш индивидуални награди", добави той.

Носителят на "Златната топка" ще бъде обявен на церемония на 11 януари 2016 г. в Цюрих.

dnevnik.bg