Ветераните на ЦСКА се обединиха около призива клубът да бъде оздравен и да не се допуска неговото заличаване. Те поискаха прокуратурата да се самосезира и да накаже отговорните за настоящото положение на дружеството.

"Ние сме против създаването на нов клуб или сливането му с друг такъв. По този начин ще бъде заличена славната ни история", се казва в обръщанието.

То е подписано от 37 души, сред които са Аспарух Никодимов, Димитър Пенев, Стоян Йорданов, Георги Велинов, Петър Жеков и др. Прави впечатление и присъствието на члена на изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов.

От списъка отсъства Димитър Якимов, който присъства като специален гоост на срещата, която Гриша Ганчев организира с феновете на "Българска армия" преди месец.

През лятото на 2013 г. при предишната голяма криза в ЦСКА в края на ерата "Титан" Никодимов беше в основата на създаването на ново дружество "ЦСКА 1923". Тогава той заедно с Пенев и Йорданов обявиха, че целта е да се изкупят акциите на "Нефтохимик".

Сега подписалите се ветерани твърдят, че са се обединили. "Всички ние, оставили сърцата и душите си на терена, спечелвайки всяка една титла, побеждавайки не един или два европейски колоса, не можем да подминем тревожното състояние, до което бе доведен клубът, и реалната заплаха от заличаването на славната ни история. По една или друга причина досега се наблюдаваше разединение между нас, затова досега ние никога не сме излизали с обединена и ясна позиция относно актуалните проблеми в любимия ни клуб", пише в обръщението им.

"Сега повече от всякога, в името на историята и бъдещето на ЦСКА, всички ние трябва да сме единни."

В призива им се казва, че в отбора трябва да има повече юноши на клуба. "Ние не одобяваме работата на ДЮШ в момента, липсата на ясна стратегия и визия за нейното развитие."

Подписалите се ветерани на ЦСКА
1. Стоян Йорданов
2. Петър Жеков
3. Васил Жеков
4. Ради Здравков
5. Пламен Янков
6. Борис Станков
7. Аспарух Никодимов
8. Васко Романов
9. Димитър Пенев
10. Георги Велинов
11. Христо Маринчев
12. Христо Марашлиев
13. Димитър Марашлиев
14. Иван Зафиров
15. Адалберт Зафиров
16. Мартин Зафиров
17. Емил Костадинов
18. Емил Бучински
19. Александър Александров
20. Ивайло Андонов
21. Добри Митов
22. Юрий Паунов
23. Бончо Генчев
24. Милен Горанов
25. Краси Горанов
26. Мартин Горанов
27. Емил Димитров
28. Александър Борисов
29. Методи Деянов
30. Антон Димитров
31. Тошко Мартински
32. Цветан Младенов
33. Росен Кирилов
34. Милен Радуканов
35. Александър Станков
36. Светльо Петров
37. Йордан Йорданов

Дневник