Германският национален отбор по футбол ще вземе участие в контролата срещу Холандия. Двубоят ще се проведе по план във вторник от 21.45 часа.

Приятелската среща в Хановер беше под въпрос заради терористичните атаки в Париж. По време на трагичните инциденти в петък, които отнеха живота на 129 души, германските футболисти играеха контрола с Франция на "Стад дьо Франс".

Три бомби бяха взривени край спортното съоръжение, а щабът на бундестима прекара нощта на стадиона, преди да бъде транспортиран до летището вчера сутринта.

"Посланието е ясно. Ние няма да се уплашим от терора", заяви временният шеф на германския футболен съюз Рейнхард Раубел в изявление след днешната среща, на която беше решено мачът с Холандия да се проведе по план.

"За отбора да играе срещу Холандия само няколко дни след ужасните преживявания в Париж е необходим сигнал", допълни Раубел.

Мениджърът на националния отбор Оливер Бирхов добави: "Всички играчи, треньори и хора от щаба все още са в шок от случилото се. Но всички ние знаем колко важно е да изпратим ясен сигнал като национален отбор."

dnevnik.bg