Пилотът на "Уилямс" Фелипе Маса беше дисквалифициран от Гран при на Бразилия.

Любимецът на домакините зае осмо място във вчерашното състезание, но проверката преди старта е показала нарушаване на правилата.

Задната дясна гума на болида му е била загрята с по-висока от допустимото температура - 127 градуса по Целзий при максимално позволените от "Пирели" 110 градуса.

В резултат на наказанието Ромен Грожан се придвижи до осмото място, а съотборникът му в "Лотус" Пастор Малдонадо влезе в десетката и спечели една точка. Пилотът на "Торо росо" Макс Верстапен се изкачи от десета на девета позиция.

От "Уилямс" веднага са обжалвали дисквалификацията на Маса.

Още преди да изгуби осмото си място, бразилският пилот изрази голямо разочарование от представянето си в домашното състезание.

"Темпото ми беше катастрофално през целия уикенд. Нямам идея защо. Страдах по време на всяка от сесиите. Имах проблеми в тренировките, в квалификациите, в състезанието... Не знам каква е причината", каза Маса, цитиран от autosport.com.

"Стартирах осми и завърших осми. Не мисля, че имахме кола да се борим за подиума, но няколко позиции по-напред в крайното класиране бяха възможни", допълни бразилският ветеран.

dnevnik.bg