Националният отбор по футбол на България до 19 години се класира за елитната група на европейските квалификации след драматична развръзка в Кипър.

В последния кръг от потока, който се игра в островната държава, "лъвовете" направиха драматично равенство 3:3 с домакина, докато Люксембург и Полша завършиха при 2:2.

Така българите и представителите на херцогството събраха по 4 точки на второто и третото място с еднаква голова разлика - 5:5. Играчите на Светослав Тодоров обаче записаха единствената си победа в групата именно срещу прекия си конкурент.

Поляците спечелиха потока с актив от 7 точки и заедно с българите се класират в следващия етап на квалификациите. Кипър пък остана на последно място с точката, която спечели днес.

В мача срещу Кипър най-добрият на терена бе капитанът на България Александър Георгиев. Крилото на "Литекс" вкара два гола, а преди това асистира на Божидар Краев за третия.

Домакините поведоха в 29-ата минута чрез Христодолу, но няколко минути преди почивката нападателят на "Левски" Краев изравни. Две минути след подновяването на играта обаче Кипър отново излезе напред в резултата с гол на Малекидис.

България стигна до пълен обрат след два гола на Георгиев в рамките на пет минути между 58-ата и 53-ата минути. Девет минути преди края на редовното време Кипър отново стигна до равенство с попадение на Калис и така тимът спечели първата си точка в групата.

Дневник