Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов призна, че в тима му е останала горчивина, но не и разочарование от европейското първенство, от което "лъвовете" не успяха да вземат медал.

Това обаче още повече мотивира играчите да се класират на олимпийските игри догодина и да докажат, че класирането им в София не е било случайно, смята Константинов.

Той и тимът му спечелиха наградите за треньор и отбор на месец октомври в традиционната анкета на пресклуб "България".

"Мисля, че по-важната и по-стойностната награда е тази, която бе връчена за отбор на месеца. Това е по-ценното за мен като треньор. На Евроволей дадохме 100% от моментните си възможности.

Полуфиналът обаче с Франция ще ни остане. Аз не помня да сме били по-близо. Това е, което ни остава като горчивина, но не разочарование. При едно такова представяне винаги има оптимизъм. Дано да съхраним тази инерция", коментира Константинов.

Той разкри, че тази седмица ще се състои окончателната среща за подписването на новия му договор, който се очаква да е за 2+2 години. Специалистът сподели, че има желанието да поеме клубен отбор и според предварителната уговорка с БФВ, от централата няма да му правят спънки за това.

Константинов за пореден път се оплака от програмата на олимпийската квалификация през януари, когато, ако българите се представят успешно, може да се наложи да изиграят пет мача в пет поредни дни. Специалистът сподели и, че още не е ясно нищо около Андрей Жеков и Тодор Скримов, които все още са под въпрос за квалификациите.

Националният селекционер коментира и болезнената тема със звездата на българския волейбол Матей Казийски, който вече не се състезава за представителния тим.

"Аз показах желание Матей да играе за България. Не стана. От тук насетне споменаването на Матей ще е неуважително спрямо хората, които са дошли и са играли за националния отбор," заяви специалистът. 

dnevnik.bg