Хърватия победи с 3:1 като гост Русия в приятелска среща.

По този начин "шахматистите" прекъснаха победната серия на "сборная" под ръководството на новия им селекционер Леонид Слуцкий, която преди мача беше 5 успеха от 5 двубоя.

Селекционерите на двата отбора заложиха предимно на резервни футболисти, но трябва да се отбележи, че в състава на гостите личаха имената на Иван Перишич Марио Манджукич, Никола Калинич и Марсело Брозович.

Именно последните трима вкараха головете за хърватите през второто полувреме, а през първата част Русия имаше преднина от 1:0 след попадение на Фьодор Смолов.

Гостите имаха шанс да открия в 15-ата минута гостите след бърза атака, при която вратарят на руснаците Лодигин беше прехвърлен, но в последния момент защитник изби от голлинията.

Буквално в следващата атака "сборная" поведе след чудесна комбинация. Широков с дълъг пас намери Йонов, който центрира към Смолов и той с глава матира вратаря за 1:0. 120 секунди след това Глушаков можеше да удвои преднината на домакините, но Ловрен Калинич спаси изстреля му в ъгъла.

В 27-ата минута Хърватия беше близо до изравняване, след като Марио Манджукич се измъкна зад защитата, но Лодигин успя да избие удара му с една ръка.

4 минути преди края на полувремето "шахматистите" пропиляха фантастичен шанс за гол. Иван Перишич проби и стреля, стражът спаси, след което топката отново се върна в халфа на Интер. Той отново шутира, но този път защитник на Русия успя да изчисти буквално от голлинията.

Втората част започна с натиск на гостите, но Манджукич и Перишич отново пропиляха открилите им се възможности. В 57-ата минута обаче логичното се случи и резултатът беше изравнен. След пробив отляво, Никола Калинич беше намерен в наказателното поле и засече топката за 1:1.

Само три минути след това хърватите направиха пълен обрат, когато Марсело Брозович с чудесен изстрел точно под напречната греда се разписа за 2:1. В 72-ата минута домакините имаха шанс да вкарат за 2:2, след като резервата Дзюба шутира от около 8 м, но Ловре Калинич показа класа и спаси.

10 минути по-късно обаче Манджукич сложи точка на спора, след като резервата Вършалко проби по дясното крило, където защитата на Русия беше оставила твърде много свободно пространства. Футболистът на италианския Сасуоло се възползва и центрира в наказателното поле, където Манджукич с крак вкара за крайното 3:1.

Гол.бг