Швеция и Украйна станаха последните два отбора, които се класираха за Евро 2016 по футбол. Скандинавците завършиха 2:2 с Дания като гост и след 2:1 у дома подпечатаха визите си за турнира във Франция.

Украинците стигнаха до 1:1 със Словения с късен гол на Ярмоленко. Първият мач преди три дни приключи при 2:0 в тяхна полза.

Златан Ибрахимович се превърна в герой за Швеция, като вкара двата гола за отбора си. В края на мача домакините изравниха чрез Поулсен и Вестергаард.

Датчаните положиха много усилия да обърнат резултата от първия мач. Те атакуваха от началото на срещата, но не успяваха да вкарат. В деветата минута след разбъркване играч на шведите в опит да изчисти прати топката в гредата.

Ибрахимович засече с крак топката след ъглов удар в 19-ата минута и даде преднина на отбора си. Отново той се разписа в 76-ата минута с много красив гол от пряк свободен удар.

Поулсен намали в 82-ата, когато с глава се възползва от центриране от ляво. В последните секунди Вестергаард също с глава прати топката във вратата.

В Словения мачът беше напрегнат. Срещата започна отлично за домакините, които поведоха в 11-ата минута. Тогава Пятов спаси удар, но топката отскочи и Сезар отблизо вкара.

След почивката украинците отправиха няколко опасни изстрела към вратата на съперника и предизвикаха Ханданович да се намесва. В 76-ата минута Илич можеше да отбележи ценния втори гол за Словения, но след като отблизо игра с глава, Пятов спаси.

Постепенно напрежението се увеличи. В 80-ата минута от публиката беше хвърлена факла на терена. В добавеното време Бречко от състава на Словения извърши груб фаул и получи червен картон. При един от заключителните си опити за атака домакините изгубиха топката и трима футболисти на Украйна се озоваха сами срещу Ханданович. Ярмоленко получи и беше точен.

Дневник