Англия победи с 2:0 Франция в приятелска среща. Акцентът около двубоя се прехвърли от футболната част към посланието за обединение и солидарност, отправено от "Уембли".

Осветяването на арката на стадиона в цветовете на френското знаме, изпълнението на "Марсилезата", отдаването на почит преди мача... Всичко беше в отговор кошмара от терористичните атаки в Париж от петък вечер.

Сред официалните лица бяха принц Уилям, министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън и кметът на Лондон Борис Джонсън.

На терена англичаните се представиха по-добре и заслужено спечелиха. Резултатът беше открит в 39-ата минута, когато Деле Али вкара много красив гол. Той стреля силно от над 20 метра и прати топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Юго Лорис.

Малко след почивката домакините увеличиха преднината си. Рахим Стърлинг центрира от ляво, а Уейн Рууни от воле стреля, за да преодолее вратаря.

Французите имаха отлична възможност да намалят след красива атака, но резервният вратар Бътланд спаси с ръка удар отблизо.

Денят беше отреден за двата мача от баражите за Евро 2016, на което Франция е домакин, както и за приятелски срещи. Швеция и Украйна станаха последните два от 24 отбора, осигурили си право да играят на европейското.

По-рано от съображения за сигурност покрай заплахите от терористични атаки бяха отменени приятелските срещи Белгия - Испания и Германия - Холандия.

Дневник