Рафаел Надал записа втора победа на финалния турнир на АТР в Лондон, след като се наложи с 6:4, 6:1 срещу представителя на домакините Анди Мъри.

Испанецът демонстрира в пореден двубой, че възвръща познатата си форма и не даде много шансове на съперника си при успеха, дошъл след малко над 1.30 часа игра.

Надал бе убедителен при свой сервис и Мъри стигна само до една възможност за пробив в самото начало на мача. Испанецът записа по добър процент при спечелените точки от първи и втори сервис - съответно 67% срещу 64% и 62% срещу 34%.

Мъри направи повече печеливши удари от Надал - 24 на 20, но направи 42 непредизвикани грешки, точно два пъти повече от съперника си.

Срещата започна с пробив на Мъри, но №5 в света веднага го върна, след което започна размяна на сервис геймове. В десетия гейм, при 5:4 в своя полза, Надал нанесе своя удар и взе на нула подаването на шотландеца, с което затвори първия сет.

Испанецът започна и втората част ударно и бързо поведе с 3:0, след като отново проби на нула. До края на срещата Мъри успя да вземе само едно свое подаване и Надал приключи мача с 6:1.

Dnevnik