Голямата звезда на снукъра Рони О'Съливан не планира да се завръща скоро към професионалните турнири.

Петкратният световен шампион заяви, че за момента предпочита да играе демонстративни мачове в различни части от света.

Следващата му поява край масата ще бъде тази вечер в столичната зала "Триадица". Той пристигна за трети път в България за демонстративен мач с друг от емблематичните играчи в снукъра - шесткратният финалист в "Крусибъл" Джими Уайт. О'Съливан ще съчетае събитието с представяне на новата си автобиография "Бяг".

От началото на сезона Ракетата не играе официални срещи, но редовно участва в шоу вечерите на легендите. В тях 39-годишният англичанин показва отлична форма и дори направи два максимални брейка от 147 точки.

"За момента нямам планове да играя в официалните турнири. Отдал съм се на този начин на живот, наслаждавам му се и скоро не мисля да се връщам", каза О'Съливан на пресконференция в зала "Триадица".

О'Съливан обясни, че не отсъства от официалните турнири, защото има емоционални проблеми, както се е случвало често в миналото.

"Чувствам се отлично. В момента този начин на живот ми харесва. Наслаждавам се на снукъра, на пътуванията. Харесват ми тези мачове и възможността да забавляваме публиката.