"Лудогорец" спечели първата си победа от близо месец в А група. Шампионите се наложиха с 1:0 срещу "Славия" в София.

Гола вкара Козмин Моци към края на първото полувреме. Румънският защитник се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Кирев срещу Марселиньо.

С успеха си, който е първи след завръщането на Георги Дерменджиев, "Лудогорец" събра 28 точки и излезе втори. Шампионите изостават с три от водача "Левски" и са с една пред "Литекс". "Славия" е на петото място с 22.

В началото "Лудогорец" започна по-добре и в първите минути можеше да поведе, но Марселиньо от добра позиция стреля в аут. Най-хубавата възможност за белите дойде в 21-ата минута, когато Ивайло Димитров с мощен шут опита да вкара, но Владислав Стоянов спаси.

Вандерсон можеше да открие резултата след отлично подаване на Клаудиу Кешеру, но улучи гредата. Малко след това - в 35-ата минута, Марселиньо влезе в наказателното поле, прехвърли Кирев и след леко съприкосновение с вратаря падна. Съдията Георги Кабаков прецени, че има дузпа, а Моци я изпълни точно.

В началото на второто полувреме Кафу вкара, но голът на беше зачетен, тъй като съдиите дадоха знак, че при центрирането на Минев топката е била извън терена.

Последваха добри минути за "Славия" и пропуски на Антон Карачанаков, а след много хубав удар на Емил Стоев Стоянов се намеси успешно.

Дневник