"Ливърпул" постигна категорична победа с 4:1 срещу "Манчестър сити" като гост. Червените изиграха много силно първо полувреме, след което предрешиха изхода на мача си с един от основните претенденти за шампионската титла.

В седмата минута Мангала си вкара автогол, а до края се разписаха Филипе Коутиньо, Фирмино и Мартин Шкъртел. Серхио Агуеро посъбуди надеждите на "гражданите" в края на първото полувреме, когато намали за 1:3.

"Манчестър сити", който преди този кръг беше начело във Висшата лига, сега е трети с 26 точки, с колкото е и четвъртият "Арсенал". На върха изскочи "Лестър" с 28, а "Манчестър юнайтед" вече е втори с 27.

"Ливърпул" поведе рано - в седмата минута игралия много силно Фирмино се пребори за топката в средата на полето на съперника, напредна от ляво и пусна в наказателното поле, а в опита си да изчисти Мангала прати топката във вратата си.

Червените заиграха устремено и в 23-ата минута стигнаха до втори гол. Тогава Фирмино пусна към Коутиньо, който преодоля Джо Харт. В 32-ата дойде мигът, в който и Фирмино се разписа. Бразилският атакуващ полузащитник получи от Коутиньо в наказателното поле и беше точен."Ливърпул" игра вдъхновено и имаше още възможности за гол. Вместо това в последните секунди на първото полувреме завърналият се след дълго възстановяване Серхио Агуеро отбеляза много красив гол с техничен удар от разстояние и намали.

След почивката воденият от Юрген Клоп отбор продължи да изпълнява перфектно задачите си. В 60-ата минута Фирмино не успя да преодолее Харт, макар да беше в отлична позиция. малко по-късно и Агуеро имаше възможност, но не се справи.

"Ливърпул" върна преднината си от три гола в 81-ата минута. След изпълнение на ъглов удар Шкъртел вкара с красиво изпълнение.

Дневник