"Ботев" (Пловдив) записа ценна победа при гостуването си на "Черно море" и така вече се намира на шест точки от зоната на изпадащите.

"Канарчетата" се наложиха с 2:1 и така записаха първа победа от три мача насам. "Моряците" пък записаха трето поражение в последните си четири срещи и заемат шестото място в класирането.

Мачът започна равностойно, но и двата тима не успяваха да стигнат до чисти положения. Още в петата минута Грегъри Нелсън беше изведен перфектно сам срещу Георги Китанов, но стреля в тялото му.
В 20-та минута Нелсън изведе зад защитата Филип Филипов и той вкара, но попадението му бе отменено правилно заради засада.

Най-активен за моряците бе Курьор, който няколко пъти се озова на добра позиция, но не успя да се разпише. До края на първата част двата тима си размениха по няколко атаки, но до чисти положения не се стигаше до 42-ата минута. Тогава гостите получиха дузпа за нарушение на Мамуту Кулибали срещу нахлуващия в наказателното поле Нелсън. Зад топката застана Лъчезар Балтанов, който хладнокръвно реализира.

След почивката домакините се хвърлиха напред и създадоха доста опасности, но Курьор и Стенио направиха пропуски. В 59-та минута натискът на "моряците" даде резултат и те изравниха. Педро Еуженио центрира перфектно от левия фланг към далечната греда, където Курьор бе оставен непокрит и без проблеми вкара шестия си гол от началото на сезона.

Последваха много силни минути за домакините, но Стенио направи два непростими пропуска от непосредствена близост. "Ботев" се възползва от това и при контраатака в 72-ата минута поведоха в резултата. Рахави Кифуети проби и стигна до тъча в половината на "Черно море", където намери Мариян Огнянов пред наказателното поле. Халфът пусна извеждащ пас към Нико Варела, който преодоля Китанов за 2:1.

И след това попадение "моряците продължиха да са по-активни, но не успяваха да създадат чисти положения и така резултатът се запази до края.

Dnevnik