Последният в класирането в А група "Пирин" (Благоевград) победи с 1:0 лидера в класирането "Левски" и така записа първи успех през настоящия сезон в А група.

Домакините вкараха още в първата минута, когато след бърза контраатака точен бе Мартин Тошев, а до края на мача сините не успяха да стигнат до изравнителен гол.

Въпреки поражението играчите на Стойчо Стоев остават водачи в подреждането с 31 точки, докато преследвачите "Литекс" и "Лудогорец" имат по 28. "Пирин" остава последен с 9 точки, на осем от спасителното осмо място.

Мачът започна по най-добрия начин за домакините, които вкараха след по-малко от минута игра. В 29-ата секунда Мартин Тошев вкара след бърза контраатака, като асистенцията бе на Маркиньос. След попадението сините се хвърлиха в атака, но така и не успяваха да стигнат до чисти положения. "Орлетата" пък продължиха да играят прибрано и разчитаха на контри.

До средата на полувремето благоевградчани създадоха няколко възможности, но не успяха да увеличат преднината си. Гостите се активизираха едва след 30-та минута. Радослав Цонев не можа да засече хубаво центриране на Веско Минев и топката излезе в корнер. При изпълнението му Джереми де Ноойер се оказа на стрелкова позиция и стреля, но стражът Костовъизби. Топката се озова на крака на Макс Карнер, но австриецът беше в засада и въпреки че отбеляза, реферите правилно отмениха попадението.

След почивката сините продължиха да натискат съперника си и създадоха няколко опасни полжения. В 55-та минута Умар Диаби се озова на границата на наказателното поле и стреля опасно, но Костов изби. Малко след това двама играчи на "Левски" не успяха да засекат центриране на Роман Прохазка.

Най-чистата ситуация за гостите дойде в 69-ата минута, когато Мигел Бедоя стреля от точката на дузпата, но отново вратарят на благоевградчани се намеси решаващо. Домакините започнаха да използват евтини трикове, за да бавят времето и при всяко съприкосновение с противников играч лягаха на терена в чакане на медицинска помощ. "Левски" така или иначе не успяваше да намери път до вратата на "орлетата" и записа първата си загуба от девет мача насам.

Дневник