Световният №1 Новак Джокович приключи 2015 година с нова титла, след като победи Роджър Федерер с 6:3, 6:4 на финала на заключителния за годината турнир на ATP.

Сърбинът не даде много шансове на съперника си и приключи срещата след 1.22 часа игра.

Джокович завършва сезона с цели 11 титли и вече има 59 в кариерата си. Федерер пък отново сбе спрян от лидера в световната ранглиста, въпреки че беше спечелил мача помежду им в груповата фаза.

Сърбинът позволи на съперника си да стигне до възможност за пробив само два пъти, но и двата пъти отрази точките. Самият той пък три пъти спечели подаването на швейцареца от девет опита.

Срещата започна равностойно, като и двамата тенисисти стигнаха рано до шансове за пробив. След три топки в мрежата швейцарецът рискуваше да изостане в резултата, но все пак взе подаването си. В третия гейм страхотен минаващ удар на Джокович извоюва точка за пробив, която реализира эа 2:1.

Преднината на сърбина се запази до 5:3, когато отново спечели сервиса на Федерер и при третата си възможност затвори сета с 6:3.

Втората част започна много оспорвано и никой от двамата съперници не успя да поведе с повече от гейм. Джокович беше по-агресивен, докато Федерер правеше прекалено много непредизвикани грешки. Сърбинът нанесе своя удар при 5:4 в своя полза, когато спечели подаването на швейцареца, а с това и мача. 

Дневник