Старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Рафаел Бенитес няма да бъде уволнен след тежкото поражение от "Барселона" с 0:4, обяви "Марка".

Според мадридския вестник президентът Флорентино Перес е подкрепил 55-годишния специалист, въпреки че футболистите са изгубили доверие в него.

"Марка" дори твърди, че "играчите вече не могат да го понасят, независимо дали попадат или не в титулярния състав". Освен че Бенитес е загубил подкрепата на съблекалнята, той нямал комуникация с целия щаб.

Въпреки че засега запазва поста си, според медиите в Испания бившият мениджър на "Ливърпул" изглежда обречен. Фаворит за негов наследник е Зинедин Зидан, който от 2014 г. води втория тим на белите - "Кастиля". Французинът обаче заяви, че не се чувства готов да застане начело на първия отбор, където игра между 2001 и 2006 г.

"Аз съм треньор на "Кастиля". Бенитес е треньор на първия отбор и нещата са наред", каза Зидан след нулевото равенство между неговия отбор и "Баракалдо".

"Тук съм, за да водя "Кастиля". Завърших последния сезон с чувството, че нещо липсваше. Не изпълних своята цел - да спечелим промоция за Сегунда дивисион, но аз съм безкрайно упорит и се надявам този сезон да я постигна", допълни той.

"Имам много да уча. Един треньор никога не знае достатъчно. Като един футболист аз се уча малко по малко и не прибързвам с нищо. Сега съм треньор на "Кастиля" и ще продължа по този начин", каза още французинът.

Хосе Мануел Антекара от испанския офис на "Евроспорт" обаче твърди, че Зидан със сигурност ще смени Бенитес, ако слабите резултати на "Реал" продължат.

Според него Бенитес трябва да спечели следващите си два мача - срещу  "Шахтьор" (Донецк) и "Ейбар", за да запази поста си. "Ако ги загуби, ще бъде уволнен и Зидан ще поеме отбора, независимо какво казва. Бенитес е късметлия, че програмата е благоприятна", допълва Антекара.

dnevnik.bg