Телевизионните водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов ще ръководят маркетинговата политика на футболния "Левски". Собствениците на продуцентската фирма "Междинна станция" ще оговарят за маркетинга, мърчандайзинга, рекламата и работа с медиите на клуба.

Освен това компанията ще бъде част от новия състав на Управителния съвет на сините, който беше приет на днешното общо събрание

Бившите футболисти на "Левски" Гошо Гинчев и Николай Илиев също влизат в новия управителен съвет. Съставът на УС беше увеличен от четири на девет членове на днешното общо събрание.

Другите нови лице в управителния съвет са Николай Иванов и Илия Христов. Иванов е един от главните акционери, които поеха клуба след оттеглянето на Тодор Батков през лятото. Той ще бъде заместник-председател на УС. Илия Христов е председател на сдружението "Сини сърца".

Местата си в УС запазват председателят Иво Тонев, изпълнителният директор Константин Баждеков, Националния клуб на привържениците и тръст "Синя България".

Новият състав на УС:
Иво Тонев (председател), Константин Баждеков (изпълнителен директор), Николай Иванов (зам.-председател), Национален клуб на привържениците, тръст "Синя България, "Междинна станция" ООД, Николай Илиев, Гошо Гинчев, Илия Христов.

На общото събрание капиталът на дружеството беше увеличен на 43.7 млн. акции, като новите 13 милиона ще се държат от продадената наскоро БТК, която от лятото спонсорира клуба чрез бранда "Виваком".

По време на събранието в НДК бяха приети и промени в надзорния съвет. Дългогодишният му председател Тодор Батков официално се оттегли, а вместо него беше предложен представителят на "Виваком" Бранимир Ботев.

Ботев е председател на "Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България" и бивш заместник-министър на туризма.

"Каквото можах и каквото имах, дадох за "Левски". Направих компромиси, но никога не предадох клуба. Оставям отбора в сигурни ръце", каза Тодор Батков по време на общото събрание.

Изпълнителният директор по финансовите въпроси Константин Баждеков пък обяви, че "Левски" е регистрирал 5.638 млн. лева загуба за 2014 г.

dnevnik.bg