Битката за място на осминафиналите в Шампионската лига навлиза в решителна фаза. Днес ще се изиграят предпоследните двубои в четири от групите на турнира.

Някои, като "Арсенал" например, са изправени до стената и се нуждаят от задължителни победи, докато тимове като "Барселона" са на малка крачка от квота за директните елиминации.

Играчите на Арсен Венгер са на последно място в група F с три точки, колкото има и днешният им съперник "Динамо" (Загреб), докато "Байерн" (Мюнхен) и."Олимпиакос" са с по 9.

Лошата новина за "топчиите" е, че пореден играч на тима се контузи тежко. През уикенда Франсис Коклен получи травма при загубата от "Уест бромич" и ще отсъства от терените поне два месеца. Освен него в лазарета са още Микаел Артета, Джак Уилшър, Тио Уолкът, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Томаш Росицки и Дани Уелбек.

"Винаги се изказвам внимателно в тези случаи, защото доста често е имало неприятни изненади при прегледите на скенер, но Коклен ще отсъства поне два месеца. Имаме футболисти, които могат да играят на тази позиция, като Матийо Фламини и Калъм Чембърс. Понякога това е възможност за останалите да покажат какво могат", коментира наставникът на "артилеристите" Венгер преди домакинството на "Динамо".

В група Е в един от най-интересните сблъсъци за вечерта "Барселона" посреща "Рома" в мач, който може да класира тима напред още днес. Каталунците са лидери в потока си с 10 точки, докато "вълците" са с пет, пред "Байер" (Леверкузен) и БАТЕ (Борисов) с по четири и три точки.

Старши треньорът на "Барселона" Луис Енрике сподели, че иска да свали отбора на земята след еуфорията от успеха с 4:0 над "Реал" (Мадрид) в събота и напомни, че в първия мач между двата тима в Рим (1:1) всеки от тях можеше да си тръгне с победата.

"Правили сме и по-силни мачове от това 4:0. През миналия сезон изиграхме някои почти перфектни двубои. Става дума за "Ел Класико" сега и затова хвърчат суперлативи. Целта ни сега е да си подсигурим първото място в групата, а срещата с "Рома" е ключова за това. Предстои ни интересен мач", коментира Енрике.

Той коментира, че звездата на тима Лионел Меси се е включил добре в мача с "Реал", но все още не е сигурен, че ще рискува да го пусне като титуляр. Аржентинецът игра около половин час в дербито, след като се възстановяваше от контузия близо два месеца.

Всички мачове днес:

19.00 ч.
Група Е: БАТЕ (Борисов) - "Байер" (Леверкузен)

Група Н: "Зенит" - "Валенсия"

21.45 ч.
Група Е: "Барселона" - "Рома"

Група F: "Байерн" (Мюнхен) - "Олимпиакос"
Група F: "Арсенал" - "Динамо" (Загреб)

Група G: "Порто" - "Динамо" (Киев)
Група G: "Макаби" (Тел Авив) - "Челси"

Група Н: "Лион" - "Гент"

dnevnik.bg