Американският боксьор Морис Харис ще е следващият съперник на Кубрат Пулев. Двамата ще се изправят един срещу друг на гала вечер в Хамбург на 5 декември.

Харис е на 39 години и има 50 мача на професионалния ринг, от които 26 са победи, 11 от тях с нокаут. Последната му изява бе на 10 октомври в Каракас, когато загуби от Александър Устинов битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

На 18 октомври Пулев се завърна на ринга след близо едногодишна пауза след загубата от световния шампион Владимир Кличко. 34-годишният българин надигра по точки друг ветеран - 41-годишния бразилец Джордж Ариас, и постигна 21-ата си победа в 22 мача като професионалист.

Двубоят между Пулев и Харис ще е предпоследен в програмата на гала вечерта, като гвоздеят в програмата ще бъде мачът за титлата в лека-средна категория на WBA между шампиона и съотборник на Пулев Джак Кулкай и непобедения досега австралийски претендент Денис Хоган.

"Намираме се в последната седмица на усилени тренировки, в която нямаме право на грешка. Кубрат и Джак проведоха сериозни спаринги, докато бяхме в Хановер. Вече се върнахме в нашата база и сме концентрирани върху финалните детайли на работата с момчетата. Целта ми е и Кубрат, и Джак да бъдат не просто световни шампиони, а задълго носители на световните титли в своите категории", коментира треньорът на двамата боксьори Ули Вегнер. 

dnevnik.bg