"Манчестър юнайтед" приема ПСВ тази вечер в среща от една от най-оспорваните групи в Шампионската лига. След няколко неубедителни мача англичаните ще опитат да намерят правилния път в турнира.

Воденият от Луис ван Гаал не впечатлява до момента, но е начело със седем точки. ПСВ и "Волфсбург" следват с по шест, а ЦСКА (Москва) има четири.

Ако спечели, "Манчестър юнайтед" ще си осигури място в осминафиналите. Задачата на състава няма да е лека, като споменът от загубата в Холандия е пресен.

С интерес се очаква новата среща между двамата треньори - Филип Коку ще опита да се докаже срещу Ван Гаал, под чието ръководство игра в "Барселона" и националния отбор на Холандия. За опитния специалист по-важният въпрос не е свързан с амбицията на Коку, а с възможността да използва някои от основните си футболисти.

Очаква се Уейн Рууни, Антони Марсиал и Маруан Фелайни да са на разположение на мениджъра. Мача пропускат Луис Антонио Валенсия, Андер Ерера, Майкъл Карик и Джоунс.

Мненията на треньорите
Луис ван Гаал, "Манчестър юнайтед": "Сезонът не започна така, както очаквахме. Първият двубой (срещу ПСВ) беше доста разочароващ не само заради резултата, а и защото загубихме Люк Шоу (получи тежка контузия). ПСВ винаги са труден за побеждаване отбор. Няма значение, че не са играли добре в последния си мач."

Филип Коку, ПСВ: "Победата ни у дома дава на отбора увереност, че можем да постигнем добър резултат. Трябва да вярваш в нещо, за да го постигнеш. Въпреки че е труден мач, на фантастичен стадион, трябва да вярваш във възможностите си.

"Показахме, че сме способни да играем в тази лига, с изключение може би на мача в Москва. Всеки от съперниците ни има силните и слабите си страни. Мисля, че винаги се подготвяме много професионално за това."

В последните си осем мача във всички турнири "Манчестър юнайтед" няма загуба. ПСВ пък е непобеден в последните си шест срещи.

Дневник