Могат ли привържениците на ЦСКА да съберат 20 млн. лева за три месеца? Това опитват да разберат членовете на сдружението "ЦСКА Акционерите", които искат да спасят любимия си клуб.

Те обявиха началото на спешна кампания и откриха сметка за набирането на средства, с които клубът да бъде оздравен. Твърдят, че при срещата с привържениците Гриша Ганчев е заявил, че ако се съберат 20 милиона лева, той ще осигури останалата част, за да се погасят задълженията на ПФК ЦСКА АД.

След събранието на кредиторите временният синдик обяви, че дълговете на дружеството са около 30 млн. лева. Има вероятност обаче да се появят нови дела.

Крайният срок за събирането на сумата е краят на февруари, когато приключва лицензирането на отборите за професионалния футбол. В момента ЦСКА е убедителен водач в Югозападната В група и ако завърши на първото място, ще трябва да покрие изискванията за получаване на лиценз за Б група.

"ЦСКА Акционерите" обявиха и междинен срок - ако до 20 декември не са събрани 1 млн. лева, кампанията се прекратява.

"Наясно сме как звучи това (идеята да се съберат 20 млн. лева), но го приемаме и като последен шанс пред всички нас, които желаем неговото оздравяване – сдружения, фенклубове, ветерани, деятели, организирани и неорганизирани привърженици. При положение че постигнем заложената като цел сума, всички заедно ще останем завинаги в историята на футбола", заявяват от "ЦСКА Акционерите".

От сдружението твърдят, че ако кампанията се окаже неуспешна, събраната сума ще бъде дарена на волейболния ЦСКА. Членовете на организацията са сигурни, че парите биха били "похарчени разумно", ако отидат във волейболния клуб.

"Ако кампанията по набиране на средства се окаже неуспешна, приемаме, че и последната възможност, която имаме за оздравяването на ПФК ЦСКА АД, е пропусната. След това пълна подкрепа ще получи този план и човек, който дава възможност на ЦСКА като идея да се развива в подходяща за името си, традициите си и стремежите си среда – А група и Европа. Надяваме се и всеки, който наистина обича ЦСКА, да се присъедини към тази позиция", добавят от сдружението.

dnevnik.bg