"Динамо" (Киев) беше наказан да изиграе без публика следващите си два мача в европейските клуби турнири. УЕФА наложи санкцията заради расистки прояви и лоша организация на срещата с "Челси" в Шампионската лига миналия месец.

Освен това украинският първенец ще трябва да плати и 100 хил. евро глоба. Ако инцидентите се повторят в следващите три години. "Динамо" ще бъде наказан и с трети мач пред празен стадион.

Наказанието идва преди важното домакинство срещу "Макаби" (Тел Авив). На 9 декември "Динамо" приема израелците в търсене на задължителна победа, с която може да се класира за осминафиналите в Шампионската лига.

Украинците спечелиха с 2:0 срещу "Порто" като гост и събраха осем точки. Преди мача помежду си "Челси" и "драконите" имат по десет.

След като УЕФА започна разследването на инцидентите, директорът на стадиона на "Динамо" Володимир Шпилченко каза, че обмисля предложена му идея за оформянето на отделен сектор за цветнокожи. "Ще се опитаме може би да направим специален сектор, за да избегнем проявите на расизъм. Ще разгледаме идеята", заяви той.

dnevnik.bg