Ръководството на "Левски" ще подпише с нападателя Санти Нгом. Техничният французин мина десетдневни проби и си спечели договор, който ще бъде подписан в петък, обяви спортният директор на сините Георги Иванов.

Нгом е юноша на ПСЖ и е играл за втория тим на френския гранд, а преди да пристигне на "Герена" изкара проби и в "Пирин", но в крайна сметка ще играе за столичани.

Иванов разкри, че "Левски" вече има ясни цели за зимната селекция, която ще включва трима офанзивни футболисти - централен нападател, крило и халф, който да играе зад тарана.

"Атакуващите футболисти са солта на футбола. Виждате как играят "Барселона", какви комбинации правят тримата футболисти в предни позиции. В последните години в България няма достатъчно добри атакуващи играчи, както беше преди няколко сезона, когато имаше такива в "Левски", ЦСКА и "Литекс". Искаме да вземем трима футболисти в предни позиции, които да ни вдигнат нивото", коментира спортният директор на сините пред "Гонг".

Тимът няма да търси нов вратар, тъй като титулярният страж Боян Йоргачевич ще подпише нов договор в близките дни. Очаква се през зимната пауза един от младите вратари на "Левски" да бъде пратен под наем, за да трупа игрови опит и минути на терена. В момента конкуренция на Йоргачевич са юношите Александър Любенов и Николай Кръстев.

Дневник