Последното общо събрание на Българската федерация по волейбол, което се проведе седмица преди началото на европейското първенство, беше обявено за нелегитимно от Софийския градски съд.

На въпросната среща в началото на октомври дългогодишният президент на централата инж. Данчо Лазаров спечели поредния си мандат на поста.

Лазаров нямаше конкуренция, след като основният кандидат на опозицията в лицето на Красимир Илиев се оттегли малко преди изборите именно с твърдението, че очаква общото събрание да е нелегитимно.

След решението на съда Лазаров на практика остава президент, но с мандат до началото на 2016 година. Действащ управителен съвет пък ще води този от общото събрание на БФВ, проведено на 10.10.2012 г.

Жалбата срещу общото събрание е подадена от три клуба - шампиона "Марек", който от години е опозиция на ръководството на БФВ, както и от "Черно море" и  "Спорт волей" (Щръклево).

В началото на декември се очаква окончателното решение на съда по жалбата на "Марек" от общото събрание през 2012. На предишните две инстанции също се видяха нарушения.

dnevnik.bg