Националната агенция за приходите (НАП) ще направи трети опит да продаде емблемата на ЦСКА. Това заяви говорителят на агенцията Росен Бъчваров за "Дневник".

Цената на емблемата е паднала с около 1 милион лева. Първоначално исканата сума беше 3 680 360 лева. При втория търг цената беше намалена с 20%, а сега пада с още 10%.

Според непотвърдена информация интерес към ебмлемата има Гриша Ганчев. На срещата си с привържениците на ЦСКА бизнесменът казал, че може да я купи, за да се приеме по-лесно евентуалната трансформация на клуба при обединение с друг клуб.

Предстои НАП да обяви датите за подаване на заявки и организиране на търга, което ще се случи на официалния сайт на агенцията.

Емблемата беше заложена като част от дълга на червените към НАП. С продажбата ѝ агенцията може да си върне част от задължението, натрупано от ЦСКА през последните години. ЦСКА дължи около 7 милиона, а с лихвите общата сума надхвърля 11 милиона.

В пакета влизат две емблеми на червените. Първата, която е регистрирана на 22 ноември 2004 г., е без трите звезди и не включва услугите от клас 41 на Международната класификация на стоките и услугите, свързани със спортната дейност.

Втората емблема е тази с трите звезди върху нея, включва услугите от клас 41. Нейната регистрация изтече на 20 юни, но пет дни по-рано изпълнителният директор Александър Тодоров е внесъл искане за подновяването ѝ.

Освен тях в цената са включени и правата над марката "Лидерът ЦСКА". Това беше вестник за червения клуб, който се издаваше в края на миналия век и просъществува до 2000 г. Марката "Лидерът ЦСКА" е регистрирана през 2002 г. със срок на действие до август 2020 г.

dnevnik.bg