Пострадалият при автомобилна катастрофа български алпиец Алберт Попов най-вероятно ще поднови тренировки в средата на януари, съобщи Иван Каневчев, директор "Алпийски дисциплини" в Българската федерация по ски.

Състезателят претърпя ужасяващ инцидент, при който загина главният треньор на националния отбор в алпийските ски Драго Грубелник.

След случилото се Попов претърпя две поредни операции в университетската болница в Инсбрук. Първо бе опериран десният глезен на скиора, а ден по-късно бе обработена и счупената му лява скула. Възстановяването му за момента върви отлично и той дори е имал сили да присъства лично на погребението на Грубелник в Словения.

"Очакванията са Алберт да бъде възстановен напълно след 6 до 8 седмици. На 15 декември той ще се подложи на тестове на оперирания глезен и на очния нерв, който беше засегнат от фрактурата на скулата. Около 15 януари го чакаме на сняг", заяви Каневчев пред БТА.

Помощник треньорът на националите Димитър Христов, който също бе в катастрофиралия автомобил продължава да е в реанимацията в болницата в Мюрнау (Германия).

"Митко Христов също има сериозно подобрение през последната седмица. Той вече е буден и не е в медикаментозна кома. Все още има болки в белия дроб, но очакванията са да се възстанови напълно до 2-3 месеца. Той ще пропусне сезона, но пред него предстоят още много години", разкри Каневчев. 

dnevnik.bg