Нико Розберг спечели шести пореден полпозишън и ще стартира от първа позиция за Гран при на Абу Даби.

Германецът за пореден път в последните няколко кръга победи съотборника си "Мерцедес" Люис Хамилтън, който вече си осигури световната титла предсрочно.

Второто място на Хамилтън за пореден път бетонира първа стартова редица за германския тим и не остави шансове за никого от конкурентите. Най-много може да съжалява Себастиан Фетел с "Ферари", след като грешка на екипа му го остави извън битката за местата на стартовата решетка още в първата фаза от квалификацията.

Четирикратният световен шампион не направи последна бърза обиколка, но последното му записано време не се оказа достатъчно за влизане във втората част, като причината за това бе погрешното изчисление на състезателния инженер на "Ферари".

От това се възползва неговият съотборник Кими Райконен, който утре ще стартира от трета позиция. Серхио Перес с "Форс Индия" постигна най-доброто класиране в кариерата си и ще започне състезанието от четвърто място.

Подреждането в топ пет допълни австралийският пилот на "Ред Бул" Даниел Рикардо. Валтери Ботас се нареди шести, а десетката допълниха Нико Хюлкенлерг, Фелипе Маса, Даниил Квят и Карлос Сайнц. 

Дневник