"Лестър" и "Манчестър юнайтед" не успяха да излъчат победител в дербито на 14-ия кръг в английската Висша лига и завършиха 1:1.

Със спечелената точка "лисиците" събраха 29 точки, колкото има и лидерът "Манчестър сити", но с по-добри показатели. "Червените дяволи" пък са на една зад двата отбора и заемат третото място.

Двубоят ще се запомни с историческото попадение на нападателя на домакините Джеймс Варди, който се разписа в 11-и пореден мач в първенството и така подобри рекорда на легендата на "Юнайтед" Рууд ван Нистелрой. Голът за гостите пък бе дело на Бастиан Швайнщайгер, който се разписа за пръв път с фланелката на "червените дяволи".

Мачът започна равностойно, като и двата тима се стремяха да отбележат, но на атаките им липсваше острота. В 24-ата минута "Лестър" проведе страхотна атака, която завърши с исторически гол на Джеймс Варди.

Нападателят бе изведен в наказателното с дълъг пас отдясно, напредна няколко метра и прати топката хладнокръвно покрай вратаря. Така той се разписа в 11-и пореден мач и подобри постижението на Рууд ван Нистелрой от десет мача, поставено с екипа именно на "Манчестър юнайтед".

Дневник