Поредният мач на "Барселона" в испанското първенство мина без никакви изненади и каталунците отнесоха с 4:0 "Реал" (Сосиедад) у дома.

Головете за успеха вкара звездното трио на домакините - Луис Суарес, Лионел Меси и Неймар. Бразилецът се отчете с две попадения и продължава да води при голмайсторите с общо 14.

Възпитаниците на Луис Енрике поведоха със седем точки на втория в класирането "Атлетико" (Мадрид), който все още не е изиграл своя двубой от кръга.

Домакините започнаха мача ударно и в първите няколко минути създадоха няколко сериозни опасности. При най-опасната от тях Луис Суарес сложи топката върху главата на Андрес Иниеста, който обаче уцели гредата.

"Барселона" поведе в резултата в 22-та минута, когато Даниел Алвеш центрира в наказателното поле, където Неймар изпревари Микел Гонсалес и изпрати топката във вратата на Руи. Каталунците удвоиха в 41-ата минута с красиво попадение на Суарес, който засече топката от въздуха след центриране на Алвеш.

Малко след почивката резултатът стана 3:0 в полза на "Барселона". Андрес Иниеста пусна пас към Жереми Матийо, при който останаха съмнения, че французинът е в положение на засада, но играта продължи. Последва центриране и непокритият Неймар не се поколеба пред гола.

"Барселона" продължи да се забавлява на терена и след изключително красива атака в 87-ата минута Лионел Меси уцели напречната греда. Аржентинецът все пак се разписа в първата минута на добавеното време и така оформи крайния резултат. 

Дневник