Владимир Кличко отчете превъзходството на Тайсън Фюри, след като загуби световните титли в тежка категория. Украинският боксьор, който допусна първа загуба от 11 години, определи бързината на съперника в комбинация с големия обхват на ударите му като ключова за изхода на двубоя.

"Бях добре подготвен, но той беше твърде бърз за ръста си", каза Кличко, който записа четвърто поражение в 68 мача на професионалния ринг. 39-годишният боксьор обаче няма намерение да прекратява кариерата си след този мач.

"Ще има реванш. Все още е рано и аз трябва да анализирам нещата, но определено ще има реванш", заяви Кличко. Той сподели, че не си е представял загуба срещу Фюри, но по думите му успехът на британеца е заслужен.

"Никога не съм мислел, че ще го направи, но той успя. Той беше бърз, а на мен ми липсваше скорост. Просто не успях да намеря точната дистанция. Неговият обхват ми създаде проблеми. Опитах, но не се получи", допълни той.

Неговият брат Витали изрази увереност, че отново ще си върне поясите. "Владимир заслужава реванш. Той ще се върне по-силен след тази загуба. Винаги го е правил", каза по-големият от братята Кличко.

Дневник