"Тотнъм" подобри рекорда си за най-много поредни мачове без загуба, но не успя да победи "Челси" и да се доближи до лидерите във Висшата лига. Двата отбора изиграха предпазливо лондонско дерби, в което не си отбелязаха гол, а освен това създадоха малко положения.

"Шпорите" не допуснаха поражение в 13-и пореден мач. Те събраха 25 точки и останаха на петата позиция - на четири точки от "Манчестър сити" и "Лестър" и на една зад четвъртия "Арсенал", който днес гостува на "Норич".

"Челси" остава в долната половина с 15 точки. Едва за втори път през сезона шампионите записаха два поредни мача без загуба. Те обаче остават само с една победа в последните си пет мача и заемат 14-ото място, като са на пет точки от зоната на изпадащите.

След конфликта между Жозе Моуриньо и Диего Коща по време на мача с "Макаби" в Шампионската лига нападателят остана на пейката през целия мач. Вместо него на върха на атаката застана Еден Азар, подкрепян от Оскар, Педро и Уилиан.

"Тотнъм" пък не можеше да разчита на наказания Деле Али. Мястото му в титулярния състав беше заето от Хьон Мин Сон. Кореецът сформира с Кристиан Ериксен и Муса Дембеле тройката зад Хари Кейн, а Райън Мейсън и Ерик Дайър действаха като дефанзивни халфове.

Мачът започна равностойно и така продължи до края. В 17-ата минута Хари Кейн стреля от дъгата на наказателното поле, топката рикошира в Гари Кейхил, но Асмир Бегович успя инстинктивно да я избие с горната част на дясната си ръка.

В 20-ата минута Оскар достави перфектно центриране за Азар на границата на вратарското поле. Белгиецът скочи добре, но не успя да насочи топката във вратата.

Три минути по-късно Педро се освободи добре на границата на наказателното поле и отправи мощен изстрел с десния крак, но топката профуча малко над гредата.

В 27-ата минута Кейн центрира от дясното крило, а Сон стреля точно с глава, но Бегович отново спаси. Четири минути по-късно вратарят на "Челси" отрази и далечен удар на Муса Дембеле. Това се оказа и последната интересна ситуация преди почивката.

През втората част играчите на "Тотнъм" не успяха нито веднъж да затруднят сериозно Бегович. Сон имаше добра възможност в 64-ата минута, но не отправи достатъчно качествен удар.

"Челси" пък отправи първия си и оказал се последен точен удар в мача в 67-ата минута. Тогава Азар засече от воле центриране на Иванович, но Юго Лорис спаси. 

Дневник