"Левски" победи "Славия" с 2:0 и се върна на първото място в А група. Сините събраха 34 точки и поведоха с три пред "Литекс" и "Лудогорец".

Отборът на Стойчо Стоев категорично надигра днешния си съперник и можеше да постигне по-изразителна победа в единственото оцеляло столично дерби. "Славия" пък така и не създаде чиста ситуация за гол пред Боян Йоргачевич.

"Левски" изигра солидно първо полувреме и свърши работата си още до почивката. Ромах Прохазка откри резултата в 15-ата минута, а Джереми де Ноойер удвои в 41-ата. През втората част сините рутинно доиграха двубоя.

Лидерът в А група постигна трета поредна победа без допуснат гол на стадион "Георги Аспарухов" и продължава да е най-добрият домакин в групата - без загуба и с 21 точки от възможни 27.

"Левски" имаше нужда от 15 минути, за да открие резултата срещу "Славия". Йордан Милиев изведе Мигел Бедоя зад защитата. Марио Кирев излезе навреме и пресече подаването, но топката попадна в Прохазка, който веднага я насочи технично над намиращия се извън наказателното поле вратар и бранителите зад него.
След гола играта беше равностойна, а нито един от двата отбора не успяваше да създаде чисто голово положение. В 32-ата минута Жереми Манзоро се откъсна зад защитата на "Левски", но беше спрях със спорна засада.

Като цяло сините държаха противниковите играчи далеч от Боян Йоргачевич и търпеливо дочакаха възможност да удвоият. Такава се откри четири минути преди почивката пред Де Ноойер и той не пропусна.

Веселин Минев намери Бедоя в наказателното поле. Испанецът комбинира с Де Ноойер, който си нагласи топката на десния крак и със силен изстрел не остави шансове на Кирев.

Две минути след подновяването на играта Стефан Велков спря с ръка силен удар на Бедоя, но главният съдия прецени, че няма основание да отсъди дузпа.

Десетина минути по-късно Диаби и Бедоя не успяха да нанесат удар при разбъркване в наказателното поле на "Славия". След час игра и Де Ноойер пропусна да отбележи второто си попадение в мача.

Секунди след това Диаби направи сериозен пропуск от вратарското поле след центриране на Живко Миланов. След по-малко от минута десният бек отново достави отлично подаване, но този път Бедоя пропиля отличната възможност за 3:0.

Постепенно играта се успокои, а "Левски" с лекота удържа аванса си, за да стане първият отбор с десет победи през този сезон. 

Дневник