"Ювентус" продължи да скъсява разликата до лидерите в Серия А, след като спечели гостуването на "Палермо" с 3:0.

Шампионите записаха четвърта поредна победа и се изкачиха на пето място във временното класиране. Те събраха 24 точки и се долижиха на шест от лидера "Интер", който утре гостува на втория "Наполи" в дербито на 14-ия кръг.

През първото полувреме в Сицилия не падна гол. Домакините създадоха първата отлична възможност, но Алберто Джилардино пропусна.

"Ювентус" беше по-активният отбор и много по-често стигаше до удари към вратата на Стефано Сорентино. Леонардо Бонучи и Пауло Дибала имаха най-чистите положения, но ударите им с глава бяха неточни.

В 55-ата минута "бианконерите" откриха резултата. Дибала, който за първи път се изправи срещу бившия си отбор, достави перфектно центриране за Марио Манджукич, който отблизо прати топката във вратата.

В 89-ата минута Стефано Стораро реши мача с втори гол. Той получи топката от Пол Погба, направи чудесно първо докосване и след това изпрати топката в долния ляв ъгъл на Сорентино.

В добавеното време влезлият като резерва Симоне Дзазда оформи крайния резултат. Италианският национал размени двойно подаване с Алваро Мората и съобразително намери близкия ъгъл с удар по тревата. 

Дневник