Дербито от 14-ия кръг на Серия А започна вихрено. Бяха изминали едва 64 секунди, когато Марек Хамшик отигра топката с гърди на границата на наказателното поле, Игуаин успя да я овладее и след това с мощен удар в близкия ъгъл не остави шансове на Самир Ханданович.

Голът вдъхна импулс в играта на домакините, които малко по-късно можеха да отбележат второ попадение. Непокритият Хосе Кайехон получи чудесно подаване от Хамшик в наказателното поле, но не успя да отправи добър удар от воле от чиста позиция.

Постепенно "Интер" изравни играта и на свой ред организира няколко добри атаки. В 30-ата минута Фреди Гуарин си откри позиция за стрелба пред наказателното поле, но ударът му премина над гредата.

Десети минути по-късно Иван Перишич пропусна чудесен шанс да изравни. Ляич проби отдясно и центрира по тревата към хърватина, който от точката за изпълнение на дузпа не успя да уцели добре топката.

Точно когато "Интер" започна да напипва верния ритъм, дойде вторият тежък удар за "нерадзурите". В последната минута на първото полувреме Нагатомо извърши излишно нарушение на тъчлинията срещу Алан и закономерно получи втори жълт картон"Интер" опита да натисне след почивката, но не стигаше до чисти положения пред Пепе Рейна. В 60-ата минута Хамшик пропусна да вкара втори гол за "Наполи". Той стреля с глава след центриране на Кайехон, но Ханданович спаси.

Все пак само две минути по-късно домакините удвоиха аванса си. Раул Албиол се пребори за първа топка в централния кръг, а отиграването му с глава се превърна в извеждащо подаване за Игуаин. Аржентинецът се измъкна между Миранда и Жейсон Мурийо, за да остане очи в очи с Ханданович и хладнокръвно да го преодолее за втори път.

С човек по-малко и два гола пасив "Интер" изглеждаше обречен, но в 67-ата минута защитата на "Наполи" не успя да изчисти една топка в наказателното поле, тя попадна на крака на Ляич и той я насочи в близкия долен ъгъл с левия крак.

Този гол коренно промени гостите. Те заиграха много по-добре и притиснаха "Наполи". В 77-ата минута Брозович направи отличен пробив в половината на домакините, но след това ударът му премина покрай вратата.

Две минути по-късно Джонатан Бибиани центрира отдясно и съвсем малко не стигна на Ляич да засече топката пред Рейна. Вратарят успя да я отбие с гърди, след което защитник я изчисти далеч от вратата.

В последната минута на редовното време Игуаин можеше да реши мача с трети гол. Той отново се справи с отбраната на "Интер" и се озова очи в очи с Ханданович. Аржентинецът стреля към далечния ъгъл с левия крак, но вратарят на "нерадзурите" изби в корнер. В последната от четирите минути продължение "Интер" два пъти беше изключително близо до изравняване на резултата, но късметът обърна гръб на тима от Милано.

Първо след чудесно центриране на Данило Д'Амброзио от десния фланг Йоветич се извиси и отправи хубав удар с глава, при който Рейна не помръдна. Топката обаче се отби в левия страничен стълб на испанския вратар.

Двайсетина секунди по-късно Бибиани достигна топката на аутлинията и центрира отдясно. Миранда се пребори във въздуха и с глава я насочия в далечния ъгъл. Рейна обаче успя да я отклони с върха на пръстите си, преди тя отново да срещне страничната греда. 

Дневник