Играчите на двата гранда "Барселона" и "Реал" (Мадрид) очаквано се поздравиха с наградите на Примера дивисион за изминалата година.

Аржентинската звезда на каталунците Лионел Меси беше избран за най-добър играч в испанското първенство.

Наградата му съвпадна с обявяването на тримата финалисти за "Златната топка", които освен него са и съотборникът му Неймар и настоящият носител на приза Кристиано Роналдо.

Те двамата също си тръгнаха с награди от специалната церемония снощи, като Неймар взе наградата за най-добър южноамериканец, а португалецът се поздрави с приза за най-харесван от публиката.

"Искаше ми се Луис Суарес, аз и Неймар да бъдем в тройката за "Златната топка", но и Роналдо беше добър през сезона", коментира Меси след награждаването си.

Наградата за най-добър вратар също отиде в "Барселона", след като бе връчена на Клаудио Браво. Серхио Рамос от "Реал" пък бе отличен като най-добрия защитник, а съотборникът му Хамес Родригес взе приза за най-добър полузащитник.

За най-добър треньор логично бе избран наставникът на каталунците Луис Енрике, който в края на миналия сезон изведе тима си до требъл.

Дневник