Тайсън Фюри може да загуби една от титлите си, които спечели преди няколко дни, без дори да участва в мач за защитата й.

Става въпрос за пояса във версия IBF (Международна боксова федерация), а проблемът може да възникне заради договора на британеца с вече бившия шампион Владимир Кличко.

Мениджърът на украинеца съобщи, че съгласно контракта Фюри, който победи с единодушно решение на съдиите миналата събота в Дюселдорф, е длъжен да даде на опонента си реванш и няма право да провежда други мачове преди него.

Това означава, че ако задължителният претендент за титлата във версия IBF Вячеслав Глазков не се съгласи да се бие с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, съществува голяма вероятност IBF да свали от Тайсън Фюри шампионския пояс и така в мача реванш на британеца с Кличко да бъдат заложени само поясите на WBA, WBO и IBO.

Глазков пък ще трябва да се бие за вакантната титла на IBF с някой от останалите лидери в ранглистата боксовата федерация.

В същото време промоутърът на Вячеслав Глазков Кати Дюва е уведомила IBF, че щабът на Глазков се отказва от преговори със световния шампион Тайсън Фюри и е поискала незабавно провеждане на търг.

Съгласно правилата на IBF след отказ на една от страните от преговори се назначава дата за наддаване. В дадения случай тази дата е 11 декември и тогава трябва да се проведе търгът за правото за организация на мача Тайсън Фюри - Вячеслав Глазков.

Дневник