"Берое" победи с 1:0 "Левски" у дома с гол на Спас Делев в мач от 18-ия кръг на А група и така свали столичани от върха в класирането.

След загубата сините остават с 34 точки, колкото има и лидерът "Лудогорец", който обаче е с по-добри показатели в преките двубои. Старозагорци пък събраха 30 точки на четвъртата позиция, с две по-малко от "Литекс".

"Левски" изигра безидеен мач, докато "Берое" често владееше инициативата и успя да се възползва от ситуациите, които създаваше.

Срещата започна с натиск на домакините, който до доведе до два удара на Исмаил Иса, които обаче бяха далеч от целта. "Левски" отговори с шут н Роман Прохазка, но и това не доведе до нищо сериозно. Първата по-сериозна опасност дойде в 25-ата минута и бе пред вратата на "Берое". Мигел Бедоя центрира от корнер, Умар Диаби продължи топката към далечната греда, където отблизо Божидар Краев я прати в аут.

В 34-ата минута и старозагорци бяха близо до гол, когато се получи сериозно разбъркване в наказателното поле на гостите. Иво Иванов се ориентира най-добре и отправи слаб удар към вратата, но топката рикошира в крак на защитник на сините и мина опасна близо до страничната греда, преди да напусне очертанията.

В заключителните минути на първата част Прохазка напредна по дясното крило и центрира добре, но Иво Иванов изби от крака на Диаби и така предотврати сигурен гол във вратата на "Берое".

След почивката домакините поеха инциативата и създадоха няколко опасни атаки в рамките на няколко минути. В 61-ата минута Веселин Пенев центрира от фаул в наказателното поле на "Левски", където Венцислав Василев стреля с глава, но Боян Йоргачевич демонстрира чудесен рефлекс и успя да спаси.
При следващата си атака старозагорци отново бяха близо до гола, след като Спас Делев проби в наказателното и подаде на Елиаш, който обаче прати топката встрани от вратата.

В 64-ата минута защитата на сините капитулира и Георги Божилов изведе Спас Делев с много хубав пас през почти цялата половина на "Левски" сам срещу Йоргачевич, а нападателят с премерен удар опъна мрежата.

Столичният тим реагира моментално и се хвърли напред, което обаче можеше да им струва скъпо. Исмаил Иса се възползва от свободните пространства в задни позиции и излезе очи в очи с Йоргачевич. Вместо да подаде на връхлитащия вляво Делев обаче, нападателят реши да стреля и вратарят на сините спаси.

До края на срещата "Левски" наложи натиск, но атаките на тима бяха хаотични и сините трудно излизаха на чисти позиции. "Берое" пък заигра прибрано и разчиташе на контраатаки, но също не успя да създаде нещо по-опасно пред вратата на гостите. Играта се изнерви в заключителните минути и бе често накъсвана от нарушения, а резултатът се запази до края въпреки опитите на сините да стигнат до изравняване.

Дневник