"Ливърпул" постигна убедителна победа с 6:1 като гост на "Саутхемптън" и така се класира за полуфиналите на турнира за Купата на лигата.

Финалната четворка се допълва от "Стоук сити", "Евертън" и "Манчестър сити", които постигнаха успехи по-рано тази седмица.

Днешният двубой започна страхотно за домакините, които поведоха още в първата минута с попадение на Садио Мане, но до края на мача на терена имаше само един отбор - "Ливърпул".

Хеттрик за обрата на "мърсисайдци" вкара Дивок Ориги, Даниел Стъридж добави още два гола, а един добави Джордан Айб.

Още в 39-ата секунда на днешния мач "светците" излязоха напред в резултата. Алберто Морено изпусна Садио Мане, който го надскочи при центриране отляво и с глава опъна мрежата на Миньоле. Въпреки ранното попадение, гостите обърнаха резултата и решиха всичко в мача още до почивката.

В 25-ата минута Даниел Стъридж получи перфектен пас отдясно от Джо Алън и напредна в наказтелното поле. Нападателят финтира защитник на домакините, след което с плътен удар от малък ъгъл изравни. Четири минути по-късно Стъридж вкара и второ попадение, след като отново бе изведен чудесно, този път от Емре Джан, и стреля от движение за 2:1.

В заключителните секунди на първата част Алберто Морено изстреля топовен шут от границата на наказателното поле и топката влетя в мрежата за 3:1. При повторенията обаче се видя, че топката е рикоширала в крака на Ориги и попадението бе записано на негова сметка.

В 69-ата минута белгийският национал се разписа без ничия помощ и с красив диагонален удар в близкия ъгъл матира Стекеленбург. Пет минути по-късно и Джордан Айб записа името си сред голмайсторите, след като овладя топката в наказателното поле и от около 12 метра я прати в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

Ориги оформи крайния резултат и своя хеттрик в 86-ата минута с глава, след като бе оставен напълно сам в наказателното поле на "светците".

Дневник