"Реал" (Мадрид) е дисквалифициран от Купата на краля заради използването на нередовен играч в двубоя срещу "Кадис" (3:1) в сряда.

Белите се простиха с една от надеждите си за трофей заради нелепия гаф с пускането в игра на Денис Черишев. Руснакът е имал наказание за натрупани картони от миналия сезон, когато играеше под наем във "Виляреал".

Въпреки това той започна като титуляр и дори отбеляза първия гол в третата минута. Още преди почивката на стадиона достигна новината за наказанието на Черишев и той не се появи за второто полувреме.

Вчера президентът на "Реал" Флорентино Перес свика извънредна пресконференция, на която обяви, че няма как да има дисквалификация, защото нито клубът, нито играчът са получавали уведомление за наказанието.

Комисията по турнирите към Испанската футболна федерация обаче уважи жалбата на "Кадис" и третодивизионният тим се класира служебно за осминафиналите на Купата на краля.

"Реал" ще обжалва наказанието пред апелативната комисия към федерацията, а при необходимост - пред спортния съд в Лозана. 

Дневник