Изборът на нов изпълнителен директор предизвика напрежение в Управителния съвет на "Левски", а организациите на феновете отново изразиха нежеланието си тази позиция еднолично да бъде заемана от Константин Баждеков.

Тръст "Синя България" и Националният клуб на привържениците предложиха избирането на втори изпълнителен директор, но останаха сами в искането си, тъй като останалите седем членове на УС гласуваха против.

"Тук имаше доста драми. За първи път "Левски" не избира единодушно изпълнителен директор. Искахме да има двама изпълнителни заради огромното недоверие и напрежение, което се е натрупало у привържениците към г-н Баждеков. Искаме силен изпълнителен директор, който да защитава интереса на "Левски", каза след петчасовото заседание председателят на тръста Васил Колев.

"Синя България" и НКП са предложили за втори изпълнителен директор Николай Иванов. Той е отказал и е подкрепил предложението за един изпълнителен директор. "Изразихме готовност, която още януари при стария собственик сме я лансирали като идея, тръстът като юридическо лице да бъде втори", обясни Колев.

Управителният съвет е взел единодушно решение да информира Надзорния съвет по този въпрос. Другото решение, свързано с избора на изпълнителен директор, е да се създаде работна група, която включва тръста, НКП и Баждеков. "Тя трябва да се събере и да изглади всички недоразумения и претенции, свързани с работата на този пост", каза още Колев.

Баждеков заяви, че не се притеснява да работи с втори човек. "Аз съм работил заедно с Наско Сираков, след това и с Иво Тонев. Не се притеснявам, че ще има втори човек. Въпросът е, че се затруднява оперативната работа."

Той не смята, че трябва да бъде обвиняван от привържениците за лошите финансови резултати през последните години. "Не съм виновен аз за тези загуби. Те са от няколко години. Когато "Левски" беше на печалба, пак ли аз бях виновен?"

"Може би ме свързват с нещата, които се случиха в последните години - негативните финансови и спортно-технически резултати. Като човек, който остава в новото ръководство, трябва да си търпя и негативите, които съм създал в хората, които са изживели доста неприятни моменти в последните години. Предполагам, че част от този негативизъм го свързват с мен. Ако съм виновен, аз поемам своята отговорност и се извинявам. Все пак мисля, че в годините съм работил коректно и съм защитавал единствено интересите на "Левски", каза още Баждеков. 

Васил Колев обяви, че е имало доста напрежение и по още един от въпросите в дневния ред - избора на маркетинг директор. 

На общото събрание на "Левски" на 23 ноември беше обявено, че телевизионните водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов ще отговарят за маркетинга, а освен това те влязоха в УС чрез фирмата си "Междинна станция". 

Според привържениците на сините обаче от предложената от двамата концепция не става ясно как, от кого, в какви срокове и с какви резултати и отговорности ще бъде изпълнена. 

"И тук се натрупа доста напрежение и затова се взе решение да се създаде работна група, която включва "Синя България", НКП, Иван и Андрей. До края на януари тя трябва да изготви единна концепция за развитие на маркетинга, мърчандайзинга и медиите на клуба. След това тази концепция трябва да бъде одобрена от УС", обясни Колев. По думите му е имало "различни концепции, идеи и известен хаос в подхода".

В същото време стана ясно, че "Левски" трябва да плати 280 348 лева до 31 декември във връзка с лицензирането за следващия сезон. "В това отношение няма да имаме никакви проблеми", каза председателят на "Синя България". 

Друго от исканията на феновете беше бързо да се приеме оперативен бюджет. Днес е решено това да се случи до 15 февруари. "Не че има проблем с начина, по който функционира "Левски", но трябва да има доста по-голяма яснота как се случват нещата", завърши Колев. 

Dnevnik