Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев спечели най-бързата победа в кариерата си. Той нокаутира Морис Харис още в първия рунд.

За Пулев това беше 12-а победа с нокаут и общо 22-а в кариерата му. Единствената му загуба на професионалния ринг остава тази от Владимир Кличко в мача за световната титла.

След като през октомври победи по точки 41-годишния бразилец Джордж Ариас, сега Пулев нямаше никакви проблеми срещу 39-годишния Харис.

Още от началото на двубоя в Хамбург българинът се впусна в търсене на бърз успех. С поведението си на ринга американският му съперник показа, че няма класата да се задържи за дълго в мача.

Пулев направи няколко серии от удари, като държеше Харис притиснат до въжетата. След близо 1:50 мин софиянецът направи комбинация, завършила с десен ъперкът в тялото. Съперникът му падна на пода и съдията даде край на мача.

Българският боксьор завършва годината с две победи. Наскоро треньорът му Ули Вегнер каза, че целта му е да изведе Пулев до световната титла. Специалистът изрази увереността си, че състезателят има необходимите качества, за да постигне задачата.

Дневник