Борещият се да не изпадне "Нюкасъл" приземи "Ливърпул", след като записа победа с 2:0 на "Сейнт Джеймсис парк".

Това е едва трети успех за тима от началото на сезона, докато "мърсисайдци" бяха във възход, а през седмицата записаха и вдъхновяващ разгром с 6:1 над "Саутхемптън" за Купата на лигата.

Воденият от Юрген Клоп тим остава на седмо място с 23 точки, докато "свраките" са на 17-а позиция с 13 точки.

Двубоят започна по-добре за "Ливърпул", като в 21-ата минута Кристиан Бентеке пропусна фантастична възможност, пращайки топката над напречната греда след отлично центриране от корнер. "Нюкасъл" по никакъв начин не успя да затрудни "мърсисайдци" през първото полувреме и удържаше нулевото равенство със здрава битка.

На почивката и двата отбора нямаха удар в очертанията на вратата, което се случва за четвърти път този сезон. Роберто Фирминьо потърси вратата още в началото на второто полувреме, но "Нюкасъл" започна да стои по-добре.

В 51-та минута Вайналдум стреля покрай вратата от трудна позиция, а грешките на "Ливърпул" зачестиха, което позволи на "сварките" да овладеят инциативата. Клоп пуска в игра Даниел Стъридж и Адам Лалана, но вместо това да раздвижи играта на гостите, те допуснаха гол.

В 69-та минута "Нюкасъл" откри резултата, когато след удар на Вайналдум, топката се отби в коляното на защитника на "Ливърпул" Мартин Шкъртел, и се оплете в мрежата.

Спорен момент лиши "Ливърпул" от гол в 79-та минута, когато Алберто Морено вкара топката във вратата на "свраките". Страничният рефер обаче видя засада, която според повторенията нямаше. Отсъждането бе направено преди удара на Морено и така резултатът остана непроменен.

В заключителните минути "мърсисайдци" щурмуваха вратата на "Нюкасъл", но домакините все пак успяха да удържат без гол. В третата минута на добавеното време Вайналдум оформи крайния резултат, след като бе изведен чудесно от Муса Сисоко.

Дневник