Линдзи Вон за трети път в кариерата си спечели и трите състезания на пистата в канадския зимен курорт Лейк Луис.

В последния ден от надпреварата американската скиорка спечели супергигантския слалом, последен старт за световната купа по ски-алпийски дисциплини през този уикенд.

В петък и събота Вон триумфира в два старта в спускането и спечели три поредни победи в канадския курорт за трети път след 2011 и 2012 година.

31-годишната американка финишира първа за 1:19.79 минута и записа победа номер 70 за световната купа в кариерата си и общо 18-а в Лейк Луис.

Втора на 1.32 секунди остана Тамара Типлер, трета се нареди австрийската и сънародничка Корнелия Хютер на 1.35 секунди. За Хютер това е трети подум през уикенда, след като се класира съответно втора и трета в двете спускания.

След победата Линдзи Вон излезе начело в генералното класиране за световната купа след 7 от 41 старта с 300 точки. Втора е Микаела Шифрин (САЩ) с 296 точки, а трета - Лара Гут (Швейцария) с 258 точки.

В подреждането за малкия кристален глобус в супергигантския слалом Вон води със 100 точки, тъй като това беше първи старт за сезона. Световната купа продължава следващия уикенд в Оре (Швеция) с гигански слалом в събота и слалом в неделя.

Дневник