Сдружението "ЦСКА Завинаги" работи по проект за изграждането на тенис школа. Председателят му Александър Чакмаков обяви, че министърът на младежта и спорта Красен Кралев и екипът му оказват подкрепа.

"Проектът ще бъде доста сериозен. Защото това е социален спорт, привлича спонсори. Идеята е да се изгради школа с треньори от чужбина. Руски за момичетата и чех за момчетата. В момента правим цялостната концепция", каза Чакмаков пред "24 часа".

По думите му идеята е да се възстанови тенисът в ЦСКА, след като по времето на "Титан" кортовете на "Българска армия" бяха развалени и впоследствие сдружението изгради игрища за футболната школа.

"И в момента преговаряме с екипа на министър Кралев и отново много конструктивно. С шефа на "Национална спортна база" Пламен Манолов. Там има и трета страна, която също е много конструктивна. Ще бъде направено в съдружие с ТК 1896. Съвместен проект. Новият клуб ще бъде отново в обществена полза, за да няма лични користни интереси. Идеята е да имаме база срещу загубените кортове. И отново получихме голяма подкрепа от държавата", каза Чакмаков.

Според него е лъжа, че футболният ЦСКА е ощетен от договора с държавата за ползване на базите. "Никой не те кара да я вземаш, ако не си доволен. Но след като си подписал, значи трябва да ги изпълняваш. А не да заблуждаваш обществеността, че не ти дават базата и заради това не можеш да издържаш отбора. Договорът е публичен, всички го знаят. И в него няма нито един лев наем. Има само една инвестиционна програма, която и без това трябва да се извърши, ако искаш на този стадион да се играят мачове. Толкова е елементарно. Това е една лъжа, която трябва да спре."

"ЦСКА Завинаги" в момента изгражда новата зала за баскетболния клуб на червените. Инвестицията се оценява на 1 млн. лева, а съоръжението трябва да е готово на 1 септември догодина. Чакмаков е доволен от развитието на клуба, който има отбори във всички юношески групи. "Вече имаме и двама-трима национали, което е голям успех", добави той.