Футболната асоциация на Англия започна разследване срещу полузащитника на "Манчестър юнайтед" Бастиан Швайнщайгер. Германецът удари с лакът в гърлото Уинстън Рийд по време на съботния двубой с "Уест хем" (0:0).

При ситуацията главният съдия Марк Клатенбърг разговаря с двамата да се успокоят, но не забеляза действието на 31-годишния играч на "червените дяволи" и не го е описал в своя доклад. Това дава възможност на ФА да накаже германеца по видеозапис.

"Той е обвинен в предполагаем акт на умишлено грубо поведение, което не е било забелязано от длъжностните лица, но е уловено от камерите. Въпросът е отнесен до състав от трима бивши елитни рефери, всеки един от които ще прегледа случая независимо от другите, за да се определи дали има основание да бъде изгонен футболистът", обявиха от Футболната асоциация.

Швайнщайгер има срок до 12 ч. на обед на 10 декември да отговори на обвинението. Според медиите на Острова полузащитникът на "червените дяволи" по всяка вероятност ще бъде наказан със спиране на състезателните права за три мача.

"Той знае какво направи. Удари ме с лакът в лицето", каза Рийд след нулевото равенство на "Олд трафорд".

Мениджърът на "чуковете" Славен Билич пък заявим, че това е бил задължителен червен картон. "Чист червен картон без никакви съмнения. Това беше момент на лудост. Той заслужаваше да бъде изгонен, но реферът ми каза, че не го е видял", каза хърватинът. 

dnevnik.bg