Станимир Стоилов и воденият от него "Астана" ще гонят "последния самолет за Европа" днес.

Така се изрази българският наставник преди гостуването на неговия тим на "Галатасарай" в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Шампионът на Казахстан е на последно място в своя поток с три точки, докато днешният му съперник е с четири. При успех в Истанбул "Астана" ще завърши на трето място и ще си гарантира участие в Лига Европа на пролет.

В другия мач от групата "Бенфика" посреща "Атлетико" (Мадрид) в пряк сблъсък за първото място.

"Нашият отбор ще се опита да хване последния самолет за Европа. Ако преди мачовете с останалите отбори някой ми беше казал, че ще спечелим три точки в тази група, щях да го нарека прекалено голям оптимист. Но съм изключително доволен от постигнатото. "Астана" игра на едно съвсем различно ниво за този отбор", коментира Стоилов преди решителния двубой.

"Няма значение, че треньорът на Галатасарай е сменен. Сегашният наставник е отличен треньор, който има изключително добра визитка. Ще бъде труден мач", каза още българският специалист.

Днес ще се реши всичко и в най-оспорваната група В. Лидерът "Волфсбург" е с 9 точки и посреща "Манчестър юнайтед", който има една по-малко. Третият в класирането ПСВ (Айндховен) има 7 и е домакин на последния ЦСКА (Москва).

Щабът на "Волфсбург" до последно ще се надява Луис Густаво да може да вземе участие в мача с "червените дяволи", но шансовете му са минимални. Бразилският национал страда от болки в гърба и от три седмици не е играл за своя тим. Луис ван Гаал пък няма да може да разчита на капитана Уейн Рууни и Морган Шнайдерлин, които са в лазарета с контузии.

Холандският мениджър на "Юнайтед" заяви, че в тяхно отсъствие разчита на Бастиан Швайнщайгер да поеме отговорнотта и да се окаже решаващата фигура в тима.

"Причината, поради която привлякохме Швайнщайгер, е, че той притежава много опит и изключителни лидерски качества. Той може да ръководи отбора както на терена, така и извън него", каза Ван Гаал.

"Никой от играчите не се страхува пред гола. Липсват ни постоянството и инстинктът да убиваме по начина, по който го правят Роналдо, Меси и Томас Мюлер. В тима има момчета с не по-лоши качества от техните, но им трябва повече самочувствие. Мотивацията ни за мача във вторник е налице, но сме наясно, че ще ни бъде много трудно", коментира самият Швайнщайгер.

Програма на всички мачове днес:

Група А:

21.45 "Реал" (Мадрид) - "Малмьо"
21.45 ПСЖ - "Шахтьор" (Донецк)

Група В:

21.45 "Волфсбург" - "Манчестър юнайтед"
21.45 ПСВ - ЦСКА (Москва)

Група С:

21.45 "Галатасарай" - "Астана"
21.45 "Бенфика" - "Атлетико" (Мадрид)

Група D:

21.45 "Манчестър сити" - "Борусия" (Мьонхенгладбах)
21.45 "Севиля" - "Ювентус"

dnevnik.bg